#

На Київщині "Київоблгаз" замінить лічильники за свій рахунок

17.03.2020 09:05
На Київщині "Київоблгаз" замінить лічильники за свій рахунок
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що в 2020 році акціонерне товариство "Київоблгаз" планує замінити близько 20 тис газових лічильників за свій рахунок

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Київоблгаз" у Facebook.

Наразі відомо, що замінюватимуть лише ті прилади обліку газу, які не пройдуть чергову перевірку. Загалом у Київській області планують провести повірку 50 тис газових лічильників. З початку роки працівники товариства провели 1160 експертиз, які зафіксували 300 випадків навмисного пошкодження приладів.

"На сьогодні в Київській області налічується майже 200 тис. лічильників, які потребують планової заміни та експлуатуються більше 20-ти років. Цього року на заміну старих засобів вимірювальної техніки спрямовано 24,9 млн грн, в рамках фінансування, що затвердив регулятор – НКРЕКП", - зазначив технічний директор АТ "Київоблгаз" Руслан Писанко.

У минулому році фахівці компанії замінили 15 тис лічильників через їх непридатність. Така перевірка здійснюється за рахунок "Київоблгаз". Прилад визнається придатним і повертається споживачу разом з підтверджуючим документом, якщо працівники не виявили жодних метрологічних відхилень та порушень. Якщо фахівці виявлять втручання в роботу лічильника, вони будуть змушені нарахувати збитки, які повністю компенсують вартість незаконно спожитих обсягів природного газу.

Нагадаємо, щов Рокитнянському районі швидка допомога не приїхала на виклик до хворої дитини через брак коштів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: