#

На Київщині масово звільняються лікарі

03.04.2020 05:51
На Київщині масово звільняються лікарі
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що медперсонал багатьох лікарень Київської області залишає роботу через низькі зарплати та загрозу коронавірсу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "КиевВласть".

Наразі відомо, що першочергова причина звільнень це ризик захворіти на коронавірус та низька зарплатня. Відтак, у багатьох медустановах області вже наростає проблема з кадрами, адже у розпал пандемії деякі медики та молодший персонал почали звільнятися. Для вирішення проблеми місцева влада пообіцяла працівникам охорони здоров'я премії та додаткове фінансування. Поки баланс зберігати вдається, але загроза масових звільнень лишається. 

Як відомо зі слів заступника головного лікаря з медичної частини КНП Білоцерківської міської ради "Білоцерківська міська лікарня №1" Анатолія Масло, у Білій Церкві дефіцит кадрів відчувається дуже гостро. 

"Є велика напруга і з кадрами, маємо всього три дієвих анестезіологів, недостатньо медсестер. Персонал має вже достатній вік, а молодь не поспішає влаштовуватися на роботу. А техніка і персонал — це дві складові, які мають бути на першому плані в забезпеченні лікарні", - каже лікар.

Однак, голова Тетіївської ОТГ Руслан Майструк говорить, що поки проблем зі звільненнями немає, але не виключено, що медпрацівники задумаються про це. 

"Центр первинної медико-санітарної допомоги працює у нормальному режимі. Про масові звільнення у центральній лікарні поки не йдеться. На перший час вони забезпечені усіма необхідними засобами захисту. Допомагають підприємці, співпрацюємо. Але я не виключаю, що медпрацівники можуть почати звільнятися", - сказав він. 

Нагадаємо, що директор КНП "Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Євгеній Черенок на своїй сторінці у Facebook описав усі етапи, які насправді проходить хворий на коронавірус пацієнт.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: