#

На Київщині на 8 тисяч зросла кількість платників податків

12.04.2019 06:15
На Київщині на 8 тисяч зросла кількість платників податків
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що станом на 1 квітня поточного року у територіальних органах ГУ ДФС у Київській області обліковується понад 170 тисяч суб’єктів господарювання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на сторінку "ДФС у Київській області" у Faсebook.

Із 170 тисяч суб’єктів господарювання 72 тисячі юридичних осіб та 98 тисяч фізичних осіб – підприємців. Лише за три місяці 2019 року започаткували власний бізнес понад 4,7 тисяч платників. Ріст до відповідного періоду 2018 року становить 595 новостворених платників.

"Вже декілька років поспіль зберігається позитивна тенденція росту новостворених фізичних осіб - підприємців на Київщині. Поступова стабілізація економічної ситуації в країні та розширення перспектив ведення бізнесу з європейськими країнами стали одними з ключових аспектів щорічного зростання кількості платників податків", - зазначив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін.

Слід відмітити, що в порівнянні з минулим роком на 17,9 тисяч зросла кількість платників єдиного соціального внеску. На сьогодні, реєстр платників внеску вже налічує 225,5 тисяч суб’єктів і складається із 71 тисячі юридичних осіб та 154,6 тисяч фізичних осіб.

На 2 тисячі суб’єктів у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року зросла кількість платників податку на додану вартість і в цілому становить 17,6 тисяч платників. Значну питому вагу в кількості займають юридичні особи – 94%, або 16,5 тисяч платників та відповідно 6% підприємці або 1,1 тисяча.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook

На даний час розділом V Податкового кодексу України, крім обов’язкової реєстрації платниками ПДВ передбачена і добровільна. Зокрема, якщо особа не є платником податку у зв’язку із тим, що обсяги оподатковуваних операцій відсутні або є меншими від 1 мільйона гривень, вважає за доцільне добровільно зареєструватися як платник податку, така реєстрація здійснюється за її заявою. Відповідно, заява подається за 20 календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платниками податку та матимуть право на податковий кредит і складання податкових накладних.

 

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: