#

На Київщині не вистачає храмів УГКЦ, — Патріарх Святослав

26.12.2019 12:32
На Київщині не вистачає храмів УГКЦ, — Патріарх Святослав
Патріарх Святослав

Глава української греко-католицької церкви Патріарх Святослав розповів у інтерв’ю, що буде вдячний, якщо права греко-католиків на Київщині будуть належним чином пошановані

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Risu".

"У нас сьогодні в Києві набагато більше зареєстровано й діє громад, ніж ми маємо храмів. Наші громади в Києві сьогодні орендують різні бібліотеки, офіси, інші пристосовані приміщення, тому що прямо не можемо отримати земельні ділянки для будівництва наших храмів. А навіть там, де ми отримали ці ділянки, нам заважають будувати наші церкви. Наприклад, Біла Церква біля Києва. Це є яскравий приклад", — наголосив першоієрарх Святослав.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Патріарх Святослав також додав, що буде дуже вдячний, якщо права віруючих, зокрема, на Київщині, будуть належним чином пошановані. Першоієрарх висловив думку, що з часом постануть  греко-католицькі храми там, де вони сьогодні конче потрібні.

Також нагадаємо, що ректор БНАУ Анатолій Даниленко запропонував передати Велику хоральну синагогу в Білій Церкві єврейській громаді з умовою, що там буде проведено ремонт.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: