#

На Київщині підприємцю інкримінують ухилення від сплати податків майже на 18 млн грн

13.03.2020 12:11
На Київщині підприємцю інкримінують ухилення від сплати податків майже на 18 млн грн
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що за процесуального керівництва прокуратури Київської області правоохоронці викрили підприємця, який, ймовірно, ухилився від сплати податків на суму майже 18 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

За версією слідства, вказана особа підозрюється у тому, що за рахунок не відображення в бухгалтерській та податковій звітності підприємства реального обсягу продажу та вартості ювелірних виробів організував схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Зокрема, він, ймовірно, використав реквізити 56-ти зареєстрованих фізичних осіб-підприємців для реалізації ювелірних виробів під відомим в Україні брендом. Кошти від продажу перераховувались на розрахункові рахунки підконтрольних йому підприємств.

У рамках розслідування у вказаному кримінальному провадженні правоохоронці провели майже 10 санкціонованих судом обшуків на території міста Києва та Київської області. Під час обшуків виявлено та вилучено ювелірні вироби зі срібла на загальну суму майже 7 млн грн, заготовки золотих ювелірних виробів, золото у зливках та іншому вигляді загальною вагою 33,5 кг орієнтовною вартістю понад 10,5 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК України здійснюють слідчі управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області.

Також нагадаємо, що прокуратура звернулася до суду з позовом до юридичної особи, яка заборгувала перед місцевим бюджетом понад один мільйон гривень орендної плати за користування земельними ділянками, що перебувають у власності територіальної громади міста Славутича.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: