#

На Київщині порушують права засуджених на охорону здоров’я

01.04.2019 14:00
На Київщині порушують права засуджених на охорону здоров’я
Фото з мережі Інтернет

Прокуратурою Київської області зафіксовані численні випадки позбавлення ув’язнених належного медичного забезпечення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на прес-службу прокуратури Київської області.

Із метою забезпечення дотримання прав засуджених на охорону здоров’я, внаслідок реформування Державної кримінально-виконавчої служби України та виведення медичних працівників з підпорядкування установ виконання покарань, наказом Міністерства юстиції України затверджено структуру державної установи "Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України", у тому числі створено філію державної установи "Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України" в м. Києві та Київській області.

Водночас, Філією та підпорядкованими їй медичними працівниками допускаються численні порушення прав засуджених, які утримуються у виправних установах області, на отримання належної та своєчасної медичної допомоги.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Наразі залишається не вирішеним питання отримання ліцензій на медичну практику, укомплектування штатів медичних закладів, забезпечення засуджених достатньою кількістю ліків.

Наявні випадки несвоєчасного проведення медичних оглядів засуджених та проведення флюорографії, у тому числі з метою недопущення та поширення інфекційних захворювань, тяганини при обстеженні лікарсько-консультативною комісією для вирішення питання про звільнення від відбування покарання тяжко хворих ув’язнених.

Реагуючи на вказані порушення начальнику філії державної установи "Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України" в м. Києві та Київській області внесено 6 вказівок, які перебувають на розгляді.

Нагадаємо, що в Кагарлику ув’язнених залучали до роботи з підвищеною небезпекою без відповідних документів.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: