#

На Київщині посадовець незаконно віддав 25 гектарів лісу

15.06.2018 17:32
На Київщині посадовець незаконно віддав 25 гектарів лісу

Сьогодні, 15 червня, прокуратура повідопила про підозру колишньому в.о. начальника відділу земельних ресурсів у Поліському районі, що незаконно передав у приватну власність майже 25 га землі вартістю понад 1,5 млн грн

Установлено, що протягом 2003-2007 років перебуваючи на посаді виконувача обов'язків начальника відділу земельних ресурсів  у Поліському районі, службовець, в порушення вимог чинного законодавства, не перевіривши факт вилучення з користування колективних сільськогосподарських підприємств земельних ділянок, підписав, скріпив печаткою та видав висновок про погодження документації із землеустрою та акт обстеження земельних угідь реформованих підприємств.

В подальшому, на підставі вказаних документів 14-ом громадянам видано державні акти на право власності на земельні ділянки, що розташовані за межами Максимовицької, Шкневської та Залишанської сільських рад Поліського району.

Втім, з’ясовано, що вказані землі перебували у постійному користуванні ДП «Поліське лісове господарство».

Таким чином, внаслідок службової недбалості, з користування державного підприємства незаконно вибули земельні ділянки площею майже25 гата вартістю понад 1,5 млн грн.

За процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури повідомлено про підозру колишньому виконувачу обов'язків начальника відділу земельних ресурсів у Поліському районі, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обовязків через несумісне ставлення до них, що спричинило охоронюваним інтересам тяжкі наслідки) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, та зі штрафом від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян у редакції КК України 2001 року або без такого.

Досудове розслідування триває.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: