#

На Київщині професор хімії організував масове виробництво наркотиків

22.04.2020 12:55
На Київщині професор хімії організував масове виробництво наркотиків
Фото з місця події

Служба безпеки України блокувала на Київщині діяльність наркоугруповання, яке виготовляло оптом психотропні речовини – амфетамін і катинон, та прекурсори, зокрема фенілнітропропен

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу СБУ.

Відомо, що групу організував колишній викладач хімії – професор одного з університетів столиці. Одна з підпільних лабораторій розташовувалася в нього вдома, інша – в гаражі орендованого будинку на Київщині. Окрім виготовлення наркотиків, професор також займався тим, що за гроші ділився власним досвідом і знаннями з іншими фахівцями наркосфери.

"Хімічні речовини для виготовлення товару фігуранти отримували з країн Азії та Західної Європи, у тому числі через сервіси міжнародного поштового зв’язку. Переправлену сировину зберігали на території орендованого складу в столиці. Готову продукцію пропонували на спеціально створеному власному сайті, клієнтів підшуковували через спеціальні інтернет-платформи", – йдеться в повідомленні оперативників.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Виготовлені наркотики злочинці збували на спеціально створеному сайті. Під час обшуків у нарколабораторіях, на складі та за місцем розташування інтернет-магазину правоохоронці вилучили понад кілограм амфетаміну, більше 5 кг катинону, понад 9 кг фенілнітропропену, більше 80 літрів інших прекурсорів, 2 кг канабісу, 2 л ртуті, більше тонни хімічних речовин, а також обладнання для виробництва психотропів. За попередніми висновками СБУ, із вилучених речовин зловмисники збиралися виготовити майже 30 кг психотропів, що коштують приблизно 7,5 млн грн на чорному ринку.

Членам наркоугруповання готують підозри за виробництво, зберігання і збут наркотиків, прекурсорів, а також привласнення обладнання для виготовлення психотропів. Санкції статей передбачають штрафи або ув’язнення з максимальним терміном 8 років.

Також нагадаємо, що правоохоронні органи скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення організованою групою низки злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних речовин.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: