#

На Київщині шитимуть засоби індивідуального захисту

06.04.2020 07:09
На Київщині шитимуть засоби індивідуального захисту
Фото з мережі Інтернет

Учора, 5 квітня, стало відомо, що в Василькові та Богуславі запустили власне виробництво медичних масок

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на КОДА. 

Тимчасово виконуючий обов’язки голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін зустрівся з головами міськрад Київської області, щоб обговорити поточну ситуацію з протидії поширенню коронавірусу в Київській області. Основну увагу зустрічі було приділено роботі екстреної меддопомоги. 

Варто зауважити, що в столичній області працює 120 бригад екстреної медичної допомоги, 20 з яких орієнтовані виключно на виклики до хворих з підозрою на коронавірус. Наразі вони забезпечені всім необхідним на найближчий час. Ба більше, для медпрацівників області за власний кошт придбано 5 тис захисних костюмів та 46 апаратів ШВЛ, перша партія яких надійде найближчим часом.

Окрім цього, Василь Володін розповів, що 1680 одиниць захисних окулярів передали профільним медзакладам. До того ж, у Василькові та Богуславі на потужностях навчально-виробничих закладів запустили власне виробництво медичних масок.

Шарко Оксана, генеральний директор Київського  обласного центру екстреної медичної допомоги доповіла про ситуацію із постачанням пального для машин її служби. На тиждень вони використовують до 5 тонн.  Бажаний запас – 10 тонн. Того, що мають наразі, вистачить до 10 квітня.  

"Це наша спільна проблема. Тож і вирішувати маємо її разом. Головне  – захистити наших медиків, – вважає В. Володін. – Бо вони першими стикаються з хворобою. Що і робимо. Це пріоритет. Усі наші поставки та закупівлі прозорі. Так само, як і їхній розподіл. Дякую за діалог та спільну роботу", - зазначив Василь Володін.

Нагадаємо, що в Київській обласній державній адміністрації визначили шість пунктів на 860 місць на території Київщини для обсервації громадян, які прибули з-за кордону.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: