#

На Київщині споживчі ціни підвищилися майже на п’ять відсотків із початку року

26.11.2019 14:49
На Київщині споживчі ціни підвищилися майже на п’ять відсотків із початку року
Фото з мережі Інтернет

У Київській області ціни на споживчому ринку з початку року підвищилися на 4,5%, а по Україні на 4,2%

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Киеввласть".

Ціни на споживчому ринку Київщини в жовтні поточного року зросли на 0,9% в порівнянні з вереснем 2019 року. Водночас у середньому по Україні в жовтні ціни виросли тільки на 0,7% в порівнянні з вереснем.

У минулому місяці ціни на харчові продукти й безалкогольні напої зросли на 1,0%. Найбільше (на 25,1%) подорожчала гречана крупа, на 8,2-1,0% зросли ціни на яйця, овочі, сало, молоко й молочну продукцію, соняшникова олія. Однак, на 1,6-0,6% подешевшали м'ясо птиці, риба та продукти з риби, свинина, цукор, фрукти.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,4%, а на алкогольні напої — на 0,2%. Проте відбулося зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,9% відбулося шляхом зниження цін на природний газ на 4,2%. Водночас відбулося підвищення тарифів на водопостачання на 4,0%, каналізацію — на 3,8%.

Також нагадаємо, що станом на кінець жовтня 2019 року кількість зареєстрованих безробітних на Київщині становила 10 тисяч осіб, а в Тетіївському районі на одне вільне робоче місце претендують 10 людей.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: