#

На Київщині суд арештував спільника сільського голови Мироцкого

15.06.2018 17:36
На Київщині суд арештував спільника сільського голови Мироцкого

Сьогодні, 15 червня, Солом’янський райсуд взяв під варту одного з підозрюваних у справі хабара сільському голові в Київській області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Слово і діло".

Суд взяв під варту на два місяці затриманого детективами НАБУ спільника сільського голови Мироцкого Києво-Святошинського району Київської області Олександра Деревинського Андрія Гриневича з альтернативою застави в півмільйона гривень.

Таке рішення прийняв суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Дело».

Детектив НАБУ просив взяти під варту Гриневича, правда, із заставою в 2 мільйони гривень. На його думку, спільник Деревинського обґрунтовано підозрюється в скоєнні особливо тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Також, за словами детектива, існують ризики, передбачені ст. 177 КПК України: приховування від органів попереднього розслідування і суду; знищення, зберігання або спотворення речдоків; незаконний вплив на свідків та інших підозрюваних в кримінальному провадженні.

Захисники і підозрюваний просили відмовити в задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки пред'явлене органами досудового розслідування підозра, на їхню думку, є необгрунтованим.

Суд частково задовольнив клопотання і взяв Гриневича під варту із заставою в 525 тисяч гривень.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: