#

На Київщині судитимуть депутатів за махінації із землею

02.05.2018 16:55
На Київщині судитимуть депутатів за махінації із землею

Сьогодні, 2 травня, прокуратура повідомила, що за отримання хабара будуть судити заступника голови однієї з районних рад та депутата об’єднаної територіальної громади району Київщини, які вимагали 50 тисяч доларів США за сприяння передачі майнового комплексу та землі, які перебувають у комунальній власності

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

За процесуального керівництва прокуратури Київської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно заступника голови однієї з районних рад у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди службовою особою, що займає відповідальне становище) КК України та депутата об’єднаної територіальної громади району Київщини у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України (пособництво в отриманні неправомірної вигоди службовою особою, що займає відповідальне становище) КК України.

Так, встановлено, що зловмисники вимагали у особи 50 тисяч доларів США за  сприяння у вирішенні питання щодо передачі майнового комплексу, який перебуває у комунальній власності, з правом подальшої приватизації службовій особі, що займає відповідальне становище.

У ході досудового розслідування задокументовано факт отримання зазначеними особами частини неправомірної вигоди на загальну суму 20500 гривень, які отримано у безготівковій формі на особисті платіжні картки зловмисників.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: