#

На Київщині судять екс-головлікаря за ремонт 60-річного ліфту

26.06.2018 14:14
На Київщині судять екс-головлікаря за ремонт 60-річного ліфту

Сьогодні, 26 червня, у прокуратурі Київщини повідомили про затвердження обвинувального акту стосовно екс-головлікаря Баришівської ЦРЛ, який на ремонт 58-річного ліфту за три роки витратив майже 200 тис грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Баришівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури затверджено та скеровано для розгляду по суті обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього головного лікаря у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) КК України.

Установлено, що в 2013-2016 роках, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою розтрати коштів лікарні, головний лікар однієї з районних лікарень Київщини уклав ряд договорів з двома приватними підприємствами на придбання обладнання та проведення поточних ремонтних робіт з монтажу і обслуговування лікарняного ліфта, який виготовлено і установлено у приміщенні лікарні ще у 1960 році, та який взагалі не було введено в експлуатацію.

Однак, всупереч укладених договорів та підписаних актів виконаних ремонтних робіт, обладнання до лікарні не надійшло та ремонтні роботи фактично не були виконані.

Згідно висновку експертизи, проведеної у ході досудового розслідування, ліфт перебуває у несправному стані і не може експлуатуватися, наявність низки виявлених небезпечних порушень та його застарілість роблять недоцільним проведення ремонтно-відновлювальних робіт, ліфт потребує заміни.

Таким чином, внаслідок безпідставного укладання договорів підряду розпоряднику бюджетних коштів – центральній районній лікарні нанесено збитків в сумі майже 200 тис грн.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: