#

На Київщині вбивця й гвалтівник дитини вийшов достроково на волю та зник

09.02.2020 07:42
На Київщині вбивця й гвалтівник дитини вийшов достроково на волю та зник
Олександр Балакірєв

У Київській області Олександр Балакірєв, який убив дворічного сина своєї співмешканки, вийшов на свободу,  провівши в слідчому ізоляторі близько трьох років, замість 10, які були призначені судом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Сьогодні".

Кримчанин Олександр Балакірєв, якого відпустили умовно-достроково, зник, попри вимогу прибути в суд. Про це у своєму Facebook повідомив Павло Тука. За його словами, він відсутній за місцем своєї реєстрації, а його батьки стверджують, що той поїхав в Карпати.

Варто нагадати, що мова йде про злочин, вчинений в 2016 році, коли мати Діми Дьяченко залишила сина зі своїм цивільним чоловіком, а сама поїхала за старшою дочкою. Коли жінка повернулася, малюк нібито спав, а вранці вона виявила, що дитина мертва.

Олександр Балакірєв на суді так і не визнав свою провину, хоча на допитах і під час слідчого експерименту показував і розповідав, як бив дитину. Також його підозрювали в згвалтуванні хлопчика, але це зняли через відсутність доказів.

Скандал спалахнув після того, як з'ясувалося, що суд чоловіка відпустив, вважаючи, що він став на шлях виправлення і може бути достроково звільнений. Київський апеляційний суд призначив засідання на 5 лютого, але Балакірєв в той день не з'явився.

Пізніше стало відомо, що Київський апеляційний суд скасував рішення Шевченківського райсуду про достроково-умовне звільнення Олександра Балакірєва, засудженого за вбивство дворічної дитини.

Це перший випадок в історії української судової системи, коли прокуратура оскаржить рішення суду і повертає засудженого до в'язниці.

Також нагадаємо, що  Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд почав розглядати  справу Кирила Тлявова - п’ятирічного хлопчика, якого влітку минулого року вбили місцеві поліцейські.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: