#

На Київщині відбувся публічний конфлікт між Дубінським та губернатором Бно-Айріяном (ВІДЕО, ФОТО)

10.09.2019 07:28
На Київщині відбувся публічний конфлікт між Дубінським та губернатором Бно-Айріяном (ВІДЕО, ФОТО)
Колаж інформаційного порталу "Моя Київщина"

У Київській області між Олександром Дубінським та головою Київської обласної державної адміністрації Михайлом Бно-Айріяном розгорівся конфлікт

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Киевласть".

Причина сварки – одіозні особистості, які можуть зберегти свій вплив в столичному регіоні.

У цьому відео Дубінський наполягає, що в двох районних адміністраціях (Васильківської та Обухівської), а також в самій Київській обласній держадміністрації до сих сидять люди Ігоря Кононенко і сидять лише тому, що голава КОДА Михайло Бно-Айріян теж може бути з ними тісно пов'язаний.

"Чому я до сих пір не відкрив приймальні в Обухівському та Васильківському районах, в Українці, і чому ви мене там не бачите? Все дуже просто: справа в тому, що цими районами досі керують люди Ігоря Кононенко", - говорить Дубінський.

Далі він зазначає, що в Обухівському районі голова райдержадміністрації Михайло Письмовий звільнений, але до сих пір в статусі якогось секретаря і фактично виконує обов'язки голови РДА.  У Васильківському районі одіозний персонаж, Владислав Одинець, який бив журналіста, був визнаний винним і звільнений, але все одно сидить прямо в адміністрації та управляє через свого першого замісника Євгена Червенко - і цей персонаж подав свою кандидатуру на посаду голови РДА.

"І він, і Письмовий подали свої кандидатури за програмою "LIFT". Цих людей призначав, ними керував, щоб дерибанити гроші, саме Кононенко, - підсумовує він та продовжує. - Хто у нас є губернатором Київської області? Михайло Бно-Айріян. Який між ними зв'язок? Як люди Кононенко при новому губернаторі можуть керувати цими, стратегічно важливими районами Київської області - де Одеська траса, Дніпро, "золота земля"? Як вийшло так, що в районних адміністраціях, представницьких органах, які безпосередньо управляються з кабінету Бно-Айріяна, не змінюються голови?"

Дубінський гвоорить далі, що Бно-Айріян раніше працював в компанії "Укренерго", і якщо "погуглити" цю назву разом з прізвищем "Кононенко", то дізнаєтеся багато цікавого: в період, що там працював бно-Айріян. Посадові особи цієї компанії видавали тендери і заробляли з них гроші, одним з підписантів тендерної документації був Бно-Айріян. Наприклад, тендер на 244 тис грн - невеликий, але з бідного по копійці, багатому гривня - виграла фізична особа-підприємець Олександр Плащенко: кращий друг Бно-Айріяна і брат виграв конкурс на посаду директора департаменту архітектури КОДА. Який збіг на тлі розповідей про LIFT! А головний архітектор займається узгодженням всього будівництва в області.

"Цікавіше те, що конкурс на головного будівельника області - директора департаменту капітального будівництва КОДА - виграв Назаренко, заступник голови КОДА. Він був призначений в адміністрацію в січні 2018 року. А хто був тоді призначений наглядачем за Київською областю? Знову Кононенко. Які збіги! Люди Кононенко досі керують в Васильківському, Обухівському районах. Тому поки вони там, я не можу там займатися своєю діяльністю. Але ми все одно їх звідти приберемо", - резюмував народний депутат.

Сам Бно-Айріян на своїй сторінці в Facebook опублікував відео, де усно почав спростовувати заяви нардепа, а заодно дорікнув в тому, що той, мовляв, шукає виправдання, щоб не займатися нагальними проблемами району.

Народний депутат і губернатор продовжили дискусію вже в коментарях до відео Бно-Айріяна, де останній після перепалки запропонував Дубинському "допомогти з крутими проектами та ініціативами; запишемо в співавтори ", а сам Дубинський має намір звернутися в правоохоронні органи з проханням про перевірку губернатора.

Такаж нагадаємо, що було оголошено в розшук Сергія Скуратовського, який є колишнім депутатом Верховної Ради від радикальної партії.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: