#

На Київщині відкрили меморіальну дошку загиблому атовцю Олександру Довгому

06.06.2018 10:53
На Київщині відкрили меморіальну дошку загиблому атовцю Олександру Довгому

У понеділок, 4 червня, на стіні біля центрального входу до ЗОШ №1 Переяслава-Хмельницького урочисто було відкрито меморіальну дошку загиблому учаснику АТО Довгому Олександру Михайловичу – переяславцю, колишньому випускнику цієї школи

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Вісник Переяславщини".

З цієї нагоди відбувся мітинг. Його учасниками були учні школи, жителі міста, бойові побратими воїна, члени сімей загиблих учасників АТО та представники місцевого самоврядування.

Як розповіла директор навчального закладу Валентина Дем’яненко (47 років), Олександр Довгий народився 1 серпня 1985 року, у 1991-му зарахований до першого класу, а 2002-го закінчив школу. Загинув 1 квітня 2017 року в ході проведення антитерористичної операції під с. Старогнатівка на Донеччині.

До родини та земляків загиблого зі словами подяки за чоловіка, батька та справжнього воїна звернулися міський голова Тарас Костін та інші. А право відкрити пам’ятну дошку було надано рідним Олександра – дружині та доньці. Освячення дошки провів настоятель Єфремівської церкви УПЦ КП Дмитро Волошин. Вручив церковну медаль “За жертовність і любов до України” доньці Олександра Довгого. Такі ж медалі отримали діти загиблих в зоні АТО переяславців Сергія Лазенка, Романа Гриценка та Андрія Моругого. Їх вшанували хвилиною мовчання.

На завершення мітингу співачка, директор музичної школи ім. Павла Сениці Ганна Іфтоді виконала журливу пісню та всі разом акапельно заспівали гімн України.

Як відомо, перша школа є однією з найдавніших у Переяславі і нинішня меморіальна дошка стала вже п’ятою на її станах. Як сказала директор, коли на весні цього року готувалися до вшанування колишнього випускника Олександра Довгого таким чином, організували шкільний ярмарок. Участь у ньому взяли і вчителі, і діти, і їхні батьки. Зібрали понад 8 тис. грн. Проте, коли до справи долучилися місцеві волонтери, виявилося, вони знайшли майстрів, які погодилися виготовити дошку безкоштовно. Тоді кошти, зібрані на ярмарку, передали на потреби АТО.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: