#

На Київщині ввели карантин через небезпечного шкідника

25.10.2019 08:15
На Київщині ввели карантин через небезпечного шкідника
Фото з мережі Інтернет

На Київщині у п’яти районах ввели карантин через західного кукурудзяного жука

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "agrotimes.ua".

Зокрема, карантин запроваджено в Володарському районі в селі Завадівка на площі 57 га, в Переяслав-Хмельницькому районі в селі Стовп’яги на площі 162 га та в Миронівському районі в селі Росава на площі 108 га і в місті Миронівка на площі 397 га.

Крім того, карантин ввели в Тетіївському районі в селах Стадниця, Кошів та Степове на загальній площі 73,6 га.

Також через західного кукурудзяного жука постраждала Білоцерківська дослідно-селекційна станція ІБК і ЦБ НААН України, де карантин введено на площі 109 га.

Довідково: західний кукурудзяний жук ( Diabrotica) - небезпечний шкідник кукурудзи. Личинки західного кукурудзяного жука живляться корінням кукурудзи. Але при їх відсутності певний час можуть живитися корінням деяких злаковихи трав, на яких не здатні повноцінно розвиватись. Личинки живляться корінням кукурудзи, що призводить до зменшення кореневої маси, поганого розвитку коріння і ураження його гнилями, які надають йому бурого забарвлення. Ослаблені рослини стають сприйнятливішими до різних захворювань, за рахунок того, що жуки та личинки є переносниками різноманітних збудників захворювань.

Також нагадаємо, що при проведенні фітосанітарного контролю імпортних вантажів на Київщині у вантажі зелені свіжої, вагою 0,06 тонн, походженням з Ізраїлю, було виявлено небезпечного карантинного шкідника, до цього відсутнього на території України — південного американського мінера.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: