#

На Київщині за годину в середньому заробляють 90 гривень

10.02.2020 10:56
На Київщині за годину в середньому заробляють 90 гривень
фото з мережі Інтернет

За даними Головного управління статистики у Київській області, середня заробітна плата у регіоні втричі перевищує мінімальну

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

На Київщині середньооблікова кількість штатних працівників у грудні минулого року становила 340,6 тисяч осіб. На оплату праці їм було спрямовано 4,6 млрд грн. Про це повідомило Головне управління статистики у Київській області, зазначивши, що середній розмір номінальної зарплати штатних працівників у 3,2 рази перевищив рівень мінімальної зарплати (4173 грн) і становив 13259 грн. Такий показник на 17,2% вищий, ніж було у попередньому місяці. А порівняно з груднем 2018  року – це більше на 19%. За одну оплачену годину нараховано 90,39 грн.

"Протягом грудня 2019 року збільшення номінальної заробітної плати зафіксовано практично в усіх видах економічної діяльності – від 0,3% у працівників поштової та кур’єрської діяльності до 66,1% у фінансовій та страховій діяльності. Виняток склали лише працівники сільського господарства, мисливства та надання пов’язаних з ним послуг і рибного господарства, де відбулося зменшення показника на 7,3% та 4,3% відповідно".

Також статистика зафіксувала галузі, у яких платять найбільше. Зокрема, фінансовий та страховий сектори, складське господарство та допоміжна діяльність у сфері транспорту; серед  промислових напрямків – виробництво комп’ютерів, електронної та оптичної продукції, виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів. У цих сферах заробітна плата перевищила середній показник по області в 1,5–2,9 рази.

А ось значно нижчою залишалася зарплата працівників поштової та кур’єрської діяльності, текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів. Тут зарплата на 49% нижча, ніж у середньому по економіці області.

Нагадаємо, що у місті Березань зареєстровано новий індустріальний парк "Місто скла".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: