#

На Київщині затримали горе-лісоруба

25.06.2018 16:14
На Київщині затримали горе-лісоруба

Сьогодні, 25 червня, у прокуратурі повідомили про оголошення підозри чоловіку, який здійснив незаконну порубку лісу на території Баришівського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Установлено, що 55-річний чоловік, працюючи інженером сільськогосподарського товариства, надав усну вказівку чотирьом працівникам цього товариства спиляти дерева у полезахисній смузі за межами одного із сіл Баришівського району.

В подальшому, чоловік привіз працівників на місце вчинення злочину, які  будучи переконаними у законності своїх дій та наявності у зловмисника необхідних дозвільних документів на вказану діяльність, здійснили порубку дерев породи дуб в кількості 6 штук та породи берест в кількості 16 штук.

Вказані дії призвели до спричення матеріальної шкоди державі на загальну суму майже 20 тисяч гривень.

Баришівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури повідомлено про підозру чоловіку у вчиненні кримінального правопорушення,  передбаченого ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка лісу) КК України.

Крім цього, відповідно до висновку судової інженерно-екологічної експертизи незаконними діями підозрюваного довкіллю заподіяно істотну шкоду, оскільки погіршилися захисні на інші екологічні властивості лісосмуги, виникла загроза водної та вітрової ерозії ґрунту.

Досудове розслідування триває.

Санкція стаття передбачає покарання у виді штрафу від 300 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: