#

На Київщині затримали трьох сталкерів, один з яких виявився жителем країни-агресора Росії

02.05.2018 10:48
На Київщині затримали трьох сталкерів, один з яких виявився жителем країни-агресора Росії

У Київській області прикордонники Житомирського загону та правоохоронці Національної поліції напередодні виявили трьох сталкерів-туристів, один з яких житель Росії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "УНІАН".

Як повідомили у прес-службі Житомирського загону Північного регіонального управління Держприкордонслужби України, чоловіки намагалися потрапити до Чорнобильської зони з метою екстремального туризму та відпочинку.

"Учора ввечері співробітники відділу прикордонної служби "Іванків" Житомирського загону спільно з представниками Національної поліції виявили та затримали 3-х осіб, які в обхід контрольних пунктів намагалися проникнути в зону відчуження та зону безумовного (обов'язкового) відселення", - уточнили у відомстві.

Правопорушниками виявились громадянин Російської Федерації, який нещодавно встановленим порядком в’їхав на територію нашої держави, та два громадянина України – жителі Київської і Хмельницької областей. В ході подальшого з’ясування обставин було встановлено, що ці чоловіки перетнули загороджувальний паркан забороненої зони для екстремального туризму та відпочинку.

Відносно затриманих складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушникам загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: