#

На Київщині збували рекордну кількість психотропних речовин (ФОТО)

22.04.2020 08:32
На Київщині збували рекордну кількість психотропних речовин (ФОТО)
Фото з першоджерела

Стало відомо, що в столиці викрили величезний наркосиндикат, що реалізовував рекордну кількість метадону на території столиці та Київської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "LB.ua".

Варто зауважити, що загальна вартість "товару" складає 2 мільйони доларів США.

"У ході спецоперації провели близько 70 одночасних обшуків за місцями проживання та в транспортних засобах учасників злочинного угруповання, а також в двох нарколабораторіях, розміщених в Києві та Київській області", - йдеться в повідомленні.

Слід сказати, що було вилучено 50 кілограмів метадону, що перевищує всі вилучені партії за останні роки в кілька разів. Також вилучили 500 л прекурсорів, обладнання, яке використовувалося для виготовлення наркотику.

Варто сказати, що наркобізнес організували двоє чоловіків, один із яких - колишній працівник відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків органів внутрішніх справ. Загалом затримано 13 учасників злочинного угруповання. 

Наразі правоохоронці вирішують питання про обрання запобіжних заходів всім затриманим. Розслідування ведеться за двома статтями Кримінального кодексу - ч.3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних і психотропних речовин в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних або психотропних речовин).

Нагадаємо, що за даними Центру громадського здоров'я станом на 22 квітня на Київщині зафіксували 390 випадків захворювання на COVID-19.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: