#

На Київщині злочинці хотіли продати нелегальну зброю з ООС (ВІДЕО)

02.04.2020 05:27
На Київщині злочинці хотіли продати нелегальну зброю з ООС (ВІДЕО)
Фото з місця події

Учора, 1 квітня, на Київщині оперативники СБУ затримали на гарячому групу "бізнесменів" при спробі продати нелегальний арсенал зброї представникам місцевого криміналітету

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу СБУ.

За попередніми даними слідства, двоє мешканців Києва та Василькова нелегально переправляли військові засоби ураження з району проведення операції Об'єднаних сил для продажу. Товар вони переховували на території власних помешкань. Своїх клієнтів торгівці зброєю підшуковували через особисті зв'язки, зокрема у кримінальних колах. Оперативники спецслужби задокументували два факти протиправної реалізації засобів ураження.

Правоохоронці затримали обох фігурантів згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після спроби продажу 2 тротилових шашок загальною вагою 800 грамів, автомата Калашникова, підствольного гранатомета, двох бойових пістолетів Макарова, 5 гранатометних пострілів ВОГ-17, понад 130 набоїв різного калібру, зокрема до великокаліберного кулемета. За вказаний арсенал зловмисники намагалися одержати 5400 американських доларів.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності. Операція проводилась спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у м. Києві під процесуальним керівництвом столичної прокуратури.

Також нагадаємо, що депутат від "Слуги народу" Валерій Колюх зареєстрував законопроккт, який дозволить Службі безпеки України забирати в інших правоохоронних органів будь-які справи.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: