#

На Київщині знімають фільм про адаптацію демобілізованих бійців

05.10.2019 15:28
На Київщині знімають фільм про адаптацію демобілізованих бійців
Фото з місця події

На Київщині знімають український фільм "Замок", що розкаже про посттравматичний стресовий розлад після війни та як із ним впоратися

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "5 канал".

На прикладі двох військових автори психологічної драми хочуть показати, який шлях проходять бійці після повернення до мирного життя та як їхні близькі можуть їм допомогти.

Перші кадри тизеру – короткого ролику – про майбутній фільм “Замок” знімають поблизу Києва. На майданчику двоє головних героїв Петро та Андрій. За сценарієм вони найкращі друзі, які виросли разом, а потім воювали в російсько-українській війні на сході. Сама стрічка розкаже про післяфронтовий період та психологічні проблеми, і виклики, з якими зіткнулися бійці на мирній території.

“Він пішов на фронт, там стався вибух, поруч з ним розірвалася граната, осколки залетіли всі в хребет, повернувся він на візку. Коли він повернувся сюди, він розуміє, що люди тут не зовсім розуміють, що відбувається там”, – розповідає про свого героя виконавець головної ролі Назар Борушок.

Герой Назара, Петро, всіляко намагається адаптуватися до мирного життя і забути жахи війни. Для цього знайомиться з дівчиною в інтернеті. Його підтримує найкращий друг Андрій. Той після війни на межі психологічної кризи, яку він ретельно приховує.

Крок за кроком, допомагаючи та підтримуючи один одного, колишні військові борються із посттравматичним стресовим розладом і зрештою призвичаюються жити в особливих для себе умовах. За словами режисерки стрічки Анни Акулевич, проблематика фільму стосується кожного, адже українці вже 5 років живуть у стані війни.

Також нагадаємо, що 10 жовтня о 18:30 у міському Будинку культури мешканці міста Боярка зможуть подивитися фільм "Заборонений" безоплатно.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: