#

На Київщині зріс розмір середньої заробітної плати

02.08.2019 06:37
На Київщині зріс розмір середньої заробітної плати

У Київській області середній розмір заробітної плати штатних працівників у 2,7 раза перевищив рівень мінімальної заробітної плати і становить 11130 грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на на прес-службу ГУ статистики у Київській області.

Зокрема, у повідомленні зазначається, що середньооблікова кількість штатних працівників Київщини у червні склала 342,3 тис. осіб. На оплату праці їм було спрямовано 3,8 млрд грн.
За одну оплачену годину працівники в середньому отримують 89 грн.

Збільшення номінальної заробітної плати зафіксовано майже в усіх видах економічної діяльності – від 0,6% у працівників сільського господарства до 20,2% в мистецтві, спорті, розвагах та відпочинку. При цьому, зменшення показника коливалося в межах від 1,1% у будівництві до 7,5% в сфері інформації та телекомунікацій.

Найбільш оплачуваними в економіці області були працівники складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту, фінансової та страхової діяльності, у промисловості: з виробництва комп’ютерів, електронної та оптичної продукції, виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, заробітна плата яких перевищила середній показник по області в 1,6-1,9 рази.

Також нагадаємо, що кількість зареєстрованих безробітних на кінець січня 2019 року складає 13,2 тис осіб, серед яких 32,5% – молодь у віці до 35 років.

Значно нижчою залишалася заробітна плата працівників текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, сфери з надання інших видів послуг, поштової та кур’єрської діяльності, де співвідношення рівня оплати праці з середнім по економіці області не перевищувало 56%.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: