#

На Макарівщині з’явилося чергове стихійне сміттєзвалище

30.11.2020 16:30
На Макарівщині з’явилося чергове стихійне сміттєзвалище
Фото з місця події

Нещодавно інспектори ГФ "Макарівська Муніципальна Інспекція" під час патрулювання територією селищної ради виявили в лісопосадці несанкціонованого смітника

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Макарівська Муніципальна Інспекція" у Facebook.

З'ясувалося, до влаштування звалища сміття причетний мешканець смт Макарів. Оскільки порушник правил благоустрою визнав свою провину, добровільно ліквідував стихійне сміттєзвалище, то обійшлися без штрафних санкцій. Крім того, порушника зобов’язали укласти договір на вивезення  твердих побутових відходів з ТОВ "Екосервіс груп".

Також нагадаємо, що 27 листопада, у селі Копилів Макарівського району пожежа охопила маєток фон Мекк, який був збудований більше ніж 100 років тому.

Довідково:

Стихійні сміттєзвалища є одними із основних джерел забруднення навколишнього середовища.  Такі смітники  є у лісах, полях, балках: тонни сміття викидаються і на узбіччя доріг. Окрім неестетичності, ці гори сміття забруднюють довкілля та негативно впливають на людське здоров’я, адже вони, на відміну від полігнів, не  є спеціально обладнаними, відтак продукти гниття і розпаду сміття потрапляють у ґрунт та воду. Температура гниття подекуди настільки висока, що часто легко призводить до займання сміття та викидів у повітря шкідливих речовин.

мусор, свалка

Читати "Моя Київщина" у Facebook