#

На Макарівщині довгожителька відсвяткувала своє 105-річчя

04.10.2019 11:31
На Макарівщині довгожителька відсвяткувала своє 105-річчя
Фото з місця події

Учора, 3 жовтня, найстарша жителька Макарівщини Софія Йосипівна Корженська, яка проживає в селі Яблунівка, відсвяткувала 105-річний ювілей

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Макарів Інформаційний у Facebook.

Софія Йосипівна Корженська, народилася в селі Яблунівка Макарівського району, де і провела свої роки дитинства, юності та зрілості, а вже в старшому віці переїхала до села Копіївка Юрівської сільської ради.

У жінки був складний життєвий шлях: непрості роки голодомору, після втрати чоловіка на війні у 44-му році, сама була змушена виховувати двох дітей: дочку та сина, давати раду домашньому господарству, тримаючи корову та ще й поросят, яких власноруч забивала. Працювала в колгоспі дояркою й телятницею, у післявоєнний час — їздовою, а після виходу на пенсію, у їдальні радгоспу під час сезонного збору врожаю.

Наразі діти Софії Йосипівни вже пішли у вічність, проте онуки, правнуки та праправнуки, яких разом аж 19 створюють усі умови та дарують свої тепло й щирість щоби її життя було якомога комфортнішим.

Звісно ж такий день не пройшов і без гостей, які долучилися до родинного свята. За дорученням в. о. голови Макарівської райдержадміністрації І.Багінської, начальник управління соціального захисту населення Макарівської райдержадміністрації Г.Невмержицький відвідав іменинницю та передав вітання від керівництва райдержадміністрації до Дня народження й матеріальну допомогу, виділену за районною цільовою програмою “Турбота”.

З поважною датою ювілярку вітали і Юр'ївський сільський голова В. Шурда та голова Макарівської районної організації ветеранів України О.Опанасенко. Софії Йосипівна також отримала почесну грамоту від Київської обласної організації ветеранів України й нагрудний знак.

Також нагадаємо, що 21 вересня мешканка Тетієва Надія Корніївна Нор відсвяткувала свій 100 день народження.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: