#

На Обухівщині комахи ледь не "заробили" для Київобленерго понад 90 тисяч гривень

09.09.2019 07:52
На Обухівщині комахи ледь не "заробили" для Київобленерго понад 90 тисяч гривень
Фото з мережі Інтернет

Через несправний лічильник, який жителька вчасно замінила, Київобленерго нарахувало жінці понад 90 тисяч гривень боргу та відключило її від електропстачання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Верховенство права".

Ще в 2014 році, коли замість звичних 300 гривень, жінка два місяці отримувала рахунки за електроенергію на понад 200 та 300 тис грн, експертизою було встановлено, що через потрапляння до лічильника комах його дані були спотворені. Було прийнято рішення про несплату жінкою несправедливих рахунків.

Коли в січні 2015 року громадянці прийшов рахунок на суму понад 88 тис грн вона його просто проігнорувала, вважаючи, що ситуація з несправним лічильником вичерпана і ця квитанція просто помилка.

В кінці листопаду 2017 року будинок відрізали від електроенергії за несплату. Важливо зазначити, що жінка не була про це попереджена та не знаходилась вдома у цей час. Тоді борг вже зріс до 91 тис грн. Громадянка подала позов до суду.

Будучи відповідачем, Київобленерго заявили, що протягом шести років жінка подавала неправдиві показники лічильника та заперечили регулярні перевірки даних їхнім працівником. Проте експерти заявили, що дані, які подали енергетики абсолютно не відповідають дійсності: таке використання електроенергії просто не можливе в будинку заявниці.

Рішенням суду, було визнано квитанції Київобленерго неправомірними та заборонено будь-які апеляції з боку організації.

Нагадаємо, що 6 вересня у Вишгородський район на День підприємця завітали високопосадовці Київської області, в тому числі губернатор і очільник поліції.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: