#

На Обухівщині вкрали землі водного фонду майже на півмільйона грн

23.01.2020 14:50
На Обухівщині вкрали землі водного фонду майже на півмільйона грн
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що суд Київської області повернув у держвласність землі водного фонду майже на 406 млн грн в селищі Козин Обухівського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

У 2019 році суд задовільнив ряд позовів прокуратури області до приватного товариства, яке ще у 2006 році протиправно оформило у приватну власність землі водного фонду площею близько дев’яти га, а саме території водного плеса та 100-метрової прибережної захисної смуги Канівського водосховища на річці Дніпро, розташовані в адміністративних межах Козинської селищної ради Обухівського району.

Землі вибули з державної власності на підставі підроблених державних актів, укладених в подальшому договорів купівлі-продажу, у зв’язку з чим постановили повернути землю на користь держави. Наразі право власності держави на землі, що незаконно та безпідставно з неї вибули, остаточно поновлені.

Також нагадаємо, що прокуратура Київської області в судовому порядку вимагає повернути дві ділянки загальною площею 34,62 га, розташованих на березі річки Стугна в Українці Обухівського району, незаконно передані олігархові Віктору Медведчуку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: