#

На окрузі №93 у Київській області члени дільничної комісії заповнювали протоколи в автомобілі

23.07.2019 05:44
На окрузі №93 у Київській області члени дільничної комісії заповнювали протоколи в автомобілі
Фото з мережі інтернет

Біля окружної комісії в Миронівці Київської області члени дільничної виборчої комісії №320121 заповнювали протоколи про підрахунок голосів в автомобілі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "112.ua".

Близько 13 години, перебуваючи на вулиці біля окружної виборчої комісії округу № 93, спостерігач помітила машину з відкритими дверима, в якій жінка заповнювала протоколи підрахунку голосів.

Крім того, за її твердженнями, сек'юр-пакети для протоколів були порожні і лежали невикористані на задньому сидінні автомобіля.

Тоді спостерігач почала відеофіксацію, і пояснила членам цієї комісії, що своїми діями вони порушують законодавство. Члени комісії намагалися виправдовуватися, стверджуючи, що нічого поганого не зробили, і їм потрібно було переписати протоколи, тому що, мовляв, їхній колега, секретар комісії, заповнила неохайно і з граматичними помилками. Однак, при цьому з'ясувалося, що цю ДВК ще не приймала окружна комісія.

Далі члени цієї комісії хотіли втекти з місця події, обіцяючи, що "так більше не будуть" і поїдуть на ДВК писати протоколи. Але коли вони побачили, що спостерігачі викликають поліцію, то все ж залишилися. Після надання всіх пояснень, члени дільничної виборчої комісії №320121 прийшли в ОВК. Однак, голова окружної виборчої комісії, побачивши незапечатані протоколи, повідомила всім присутнім, що прийняти такі результати вони не можуть і запропонувала проголосувати членам ОВК, щоб залишити цю ділянку на перерахунок. Рішення прийняли одноголосно.

Пізніше слідчий поліції Тарас Тимошенко повідомив спостерігачеві, що в комісії вилучили протоколи, які були в автомобілі. При перевірці правоохоронці встановили, що члени ДВК села Гута складали протоколи про підрахунок голосів виборців по території виборчої дільниці і мали при собі печатку. Відомості про інцидент були внесені в ЄРДР. Поліція порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 158 "Фальсифікація виборчих документів" Кримінального кодексу України.

За вказане порушення членам ДВК загрожує обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Варто зазначити, що під час голосування у Білій Церкві місцевий житель виніс бюлетень із виборчої дільниці, у місті Фастів чоловік виніс за межі виборчої дільниці бюлетень та місцевий житель Вишневого також вирішив винести бюлетень із виборчої дільниці.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: