#

На Переяславщині лісівники рятують постраждалу від вогню ділянку (ФОТО)

06.11.2020 09:27
На Переяславщині лісівники рятують постраждалу від вогню ділянку (ФОТО)
Фото з місця події

Працівники ДП "Переяслав-Хмельницький лісгосп" проводять посадку саджанців для лісовідновлення навесні, проте цьогоріч одну із площ вирішили засадити восени

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав.City".

Карантинні обмеження можуть цілком продовжити аж до наступного літа, тож кількість добровільних помічників під час весняної посадки дерев буде обмежена. А оскільки в середньому ми щороку для відновлення лісового фонду маємо висаджувати сіянці сосни, дуба, берези на площі близько шістдесяти гектарів, то вирішили провести частково посадковий сезон восени. До слова, осіння посадка лісу раніше ширше практикувалася, - повідомив головний лісничий держлісгоспу Володимир Павлик.

Він також нагадав, що навесні цього року невідомі запалили стерню на полі неподалік міських очисних споруд. Вогонь перекинувся спочатку на лісосмугу, а згодом і на ліс. Від полум'я постраждало близько 4-ох гектарів лісу. Улітку лісівники спиляли усі пошкоджені вогнем дерева та підготували площу до посадки.

У п'ятницю, 30 жовтня, працівники адміністрації держлісгоспу на чолі із директором Борисом Даниленком приїхали на цю ділянку. Вони посадили 32 тисячі саджанців сосни та червоного дуба, які попередньо виростили у Березанському розпліднику.

Нагадаємо, що на Фастівщині висадили 2640 дерев.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: