#

На Переяславщині люди власним коштом зарибили ставок (ФОТО)

18.03.2020 17:32
На Переяславщині люди власним коштом зарибили ставок (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Майже тиждень тому, 12 березня, у селі Світанок Переяслав-Хмельницького району місцеві жителі запустили до місцевого ставка мальки коропа, товстолоба та білого амура

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Переяслав Сity".

Ініціатором ідеї були активісти села Микола Швець, Олександр Петрашенко та Віктор Уніченко. Саме вони запропонували своїм односельцям скластися грошима для закупівлі зарибку для ставу, що в центрі Світанку, і ті з охотою погодилися.

Тож, зібравши понад 6000 гривень, вони в підприємця з Дем’янець придбали 53 кг мальків товстолоба, коропа та білого амура. Рибу у водойму запускали дружною сільською родиною.

"Загалом зариблення цього штучного ставка здійснюється вже третій рік поспіль – відтоді, як за ініціативи колишнього сільського голови Миколи Липка його було розчищено. Дякую усім, хто долучився до цієї гарної справи", – сказала староста Світанку Наталія Горб.

"Для всіх нас це велика радість, а особливо для рибалок, які ловлять тут крупну рибу, приміром, коропів, вага яких подекуди сягає три, а то й чотири кілограми, – каже директор Світанківського будинку культури Наталія Філімончук. – Рибалити тут можуть усі світанківці, які цього бажають, але лише у вихідні. Також згідно з правилами вилову риби в нашому ставку, рибалки мають відпускати назад у водойму маленьку рибку, яка впіймалася їм на гачок".

Також нагадаємо, що поблизу села Єрківці Переяслав-Хмельницького району працівники поліції зупинили вантажівку зі спиляною деревиною, проте водій не надав їм жодних дозвільних документів на порубку та транспортування.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: