#

На Переяславщині остаточно сформовано громади

07.02.2020 16:26
На Переяславщині остаточно сформовано громади
Фото плану

Київська облдержадміністрація направила на затвердження Кабміну проєкт перспективного плану формування територій, згідно з яким на Переяславщині закріплено п’ять громад: Дівичківська, Студениківська, Циблівська і Ташанська сільські ОТГ та Переяславська міська ОТГ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Переяслав Сіті".

Усі ОТГ, які внесені до перспективного плану, після затвердження урядом визнають спроможними й переведуть на пряме міжбюджетне фінансування.

У процесі підготовки перспективного плану пакет документів про приєднання до Студениківської ОТГ подавали Строківська та Пристромська сільські ради. Решта сіл бажали утворити Гайшинську ОТГ, місто в такому разі залишалося анклавом, що суперечить Методиці формування ОТГ.

Пакет документів щодо приєднання до Студениківської ОТГ на підставі рішення загальних зборів жителів села ми підготували й подали ще 9 вересня 2019 року. Напряму увійти до цієї громади ми не могли, бо не маємо спільної межі. Очікували рішення сусідньої Семенівської сільради, через яких могли приєднатися до Студеників. 25 січня там відбулися великі збори та семенівці більшість голосів віддали за Студениківську ОТГ, а не Березанську. Після того відразу ми поїхали на засідання робочої групи КОДА, але наше питання навіть не слухали, — розповів Пристромський сільський голова Іван Бобровник.

Також нагадаємо, що у Вишгородському районі новою редакцією перспективного плану формування територіальних громад Київщини, яку повинен затвердити Кабмін, передбачено створення чотирьох ОТГ.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: