#

На Переяславщині вогонь знищив 4 га лісу (ФОТО, ВІДЕО)

01.04.2020 07:34
На Переяславщині вогонь знищив 4 га лісу (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

Стало відомо, що 28 березня на Переяславщині у масштабній пожежі згоріло 4 га лісу в урочищі Козинські горби, постраждали декілька дачних ділянок садового товариства "Берізка"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав.City".

Наразі відомо, що на боротьбу зі стихією були направлені сили працівників ДП "Переяслав-Хмельницький лісгосп", вогнеборців Переяслав-Хмельницького РС ДСНС, пожежних бригад із сусідніх районів, небайдужих громадян.

У соціальних мережах щодень з'являються дописи про те, що причиною такої масштабної пожежі міг бути підпал.

"Вигоріли не тільки молоді насадження, а й загорівся великий ліс... Явно підпал того, хто поклав око на ласий шматок землі", – написала Світлана Кутова.

Причину пожежі зазначив також головний лісничий ДП "Переяслав-Хмельницький лісгосп"Володимир Павлик.

"Причина пожежі очевидна: люди запалили суху траву на дачах. Був сильний вітер, який швидко погнав вогонь на поле із сухостоєм біля дачного кооперативу. Потім загорілися молоді сосни-самосійки на території, де колись рибколгосп вирощував новорічні дерева. А далі вітер перекинув полум'я на ліс, спричинивши місцями верхову пожежу. Також вогонь пішов у бік дач. Ми побачили в камери, що горить поле. Виїхали на місце події о 13.10, щоб не допустити загоряння лісу. Але через вітер пожежа дуже швидко поширилася. На полі й на території дачного кооперативу працювали рятувальники. А ми гасили лісову пожежу. Локалізували її о 18 годині. У цьому процесі брали участь працівники п'яти лісництв. Врятували ліс тим, що пустили трактори для оборювання. Написали в поліцію заяву, щоб знайшли винуватця, який запалив суху траву", - зазначає головний лісничий.

Варто нагадати, що за порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачено накладання штрафу на громадян від 85 грн до 255 грн і на посадових осіб – від 255 грн до 850 грн. Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем або порушення вимог пожежної безпеки в лісах карається накладенням штрафу на громадян у розмірі від 255 грн до 850 грн і на посадових осіб – від 510 грн до 1029 грн. Також винуватець мусить відшкодувати збитки, завдані лісовому господарству.

Нагадаємо, що в селі Студеники Переяслав-Хмельницького району біля школи встановили вуличні тренажери.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: