#

На Переяславщині збудують перший в області Центр безпеки

02.01.2020 10:23
На Переяславщині збудують перший в області Центр безпеки
Фото з місця події

У селі Дівички Переяслав-Хмельницького району почали будувати перший на Київщині Центр безпеки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Погляд".

На його зведення кошти дала держава у рамках підтримки розвитку інфраструктури новостворених об’єднаних територіальних громад. Виконавця будівельних робіт обирали через відкриті торги тендерних пропозицій на Прозоро.

Голова Дівичківської ОТГ Тимофій Девко зауважує, що таке будівництво вони запланували два роки тому, майже відразу, як створили громаду. Бо ж для забезпечення місцевим жителям необхідних послуг вони не мали на території своїх сіл підходящих для цього закладів і навіть приміщень, які можна було б пристосувати. Самотужки такого проекту молодій ОТГ ще не осилити, тож подали заявку до Державного фонду регіонального розвитку. Загальна вартість проекту становить 5,5 млн. грн., з цієї суми 10 відсотків оплатить громада. Йдеться про спорудження тільки будівлі, без урахування вартості оснащення та транспорту.

"Це буде комплексна будівля площею близько 320 кв. метрів. У Центрі безпеки розмістяться рятувальна станція з гаражем для пожежного авто та служба невідкладної медичної допомоги з диспетчерською, кабінет дільничного інспектора поліції, також будуть майстерні та інші допоміжні сервіси",— розповідає голова громади.

Голова громади розповідає, що вартість проекту була розрахована станом на кінець 2018 року, тож надалі можливі й коригування. Згідно з планом фінансування об’єкту на 2019 рік, разом із субвенцією та власним внеском виділено 2,7 млн. грн На таку суму й провели тендер.

За критерієм найнижчої ціни — 2 155 000 грн — перемогло ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ФІРМА "БУДІНВЕСТМОНТАЖ". Договір замовник підписав 30 жовтня, оперативно оплатив аванс і будівельники почали роботу.

Також нагадаємо, що 31 грудня в місті Переяслав 26-річний хлопець напав на жінку та намагався вкрасти у неї телефон.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: