#

На піску з будівництва залізниці до "Борисполя" аферист нажив 9 мільйонів

19.11.2020 20:35
На піску з будівництва залізниці до  "Борисполя" аферист нажив 9 мільйонів
Фото з мережі інтернет

Київська місцева прокуратура №3 підозрює колишнього керівника компанії-постачальника в розкраданні бюджетних коштів при будівництві залізничного сполучення від вокзалу "Київ-Пасажирський" в міжнародний аеропорт "Бориспіль"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Strou.net".

Йдеться про будівельну аферу компанії-постачальника в ході поставки піску на будівництво залізничного сполучення від вокзалу до аеропорту, яку координував колишній директор компанії. Слідство встановило, що ТОВ "Киевпесок" і регіональна філія "Південно-Західна залізниця" АТ "Укрзалізниця" уклали договір поставки піску для будівництва за маршрутом "Київ-Пасажирський" – аеропорт "Бориспіль" лінії швидкісного залізничного сполучення.

Використовуючи підроблені видаткові накладні, філія "Південно-Західна залізниця" відрахувала на рахунки підприємства майже 22 мільйони гривень за нібито поставку 60 тисяч кубометрів піску. Однак після перевірки і отримання висновку судово-економічної експертизи з'ясувалося, що підприємство фактично поставило лише 35 тисяч кубометрів піску. І тому 9 мільйонів гривень державних коштів були отримані екс-керівником підприємства-постачальника безпідставно.

На даний час досудове розслідування триває, вирішується питання обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, що НАБУзакрила справу по відмиванню коштів з продажу е-квитків"Укрзалізниці" на "Бориспільський експрес".

Читати "Моя Київщина" у Telegram