#

На покращення якості питної води у Броварах планують виділити 1 млн грн

28.03.2024 10:35
На покращення якості питної води у Броварах планують виділити 1 млн грн
Фото з мережі інтернет

Сьогодні, 28 березня, на черговій сесії депутати Броварської міськради мають внести зміни у програму "Питна вода Броварської міської територіальної громади на 2019-2024 роки"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Трибуну-Бровари".

На прохання КП "Броваритепловодоенергія" в програму вносяться як нові, так і раніше перенесені на 2024 рік заходи. Але  фінансування передбачено лише по одному з них. Зокрема, на реконструкцію реагентного господарства водоочисних споруд із впровадженням системи амонізації по вул. Металургів планують виділити 1 млн грн. Передбачено провести і модернізацію технологічного обладнання подачі гіпохлориду натрію та впровадити технологію амонізації питної води для зниження вмісту залишкових продуктів хлору. Виділені кошти підуть саме на закупівлю станції дозування розчину гіпохлориту натрію з комплектуючим обладнанням.

Це лише один із початкових етапів по модернізації ВОС, бо загалом проєкт обійдеться приблизно в 11-12 млн грн, тож виділених коштів звичайно що недостатньо,

– повідомила начальниця УБЖКГІТ Світлана Решетова.

Гроші на цю потребу  планують зняти з Броварської ритуальної служби. Загалом обсяг фінансування на 2024 рік за Програмою "Питна вода Броварської міської територіальної громади на 2019-2024 роки" становитиме  8 млн 100 тис.грн.

Нагадаємо, що у зв’язку із завершенням опалювального періоду з 1 квітня у Броварах розпочнуть гідравлічні випробування теплових мереж.

Читати "Моя Київщина" у Telegram