#

На річці Рось відбувається екологічне лихо, – ГО "Хорти Буслава" (ВІДЕО)

19.07.2022 12:00
На річці Рось відбувається екологічне лихо, – ГО "Хорти Буслава" (ВІДЕО)
Фото з місця подій

Громадська організація "Хорти Буслава" показала, які нечистоти скидають у річку Рось на Київщині та як це впливає на довкілля

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" покликанням на сторінку ГО "Хорти Буслава" у Facebook.

Раніше ми писали, що на початку червня на річці Рось у межах Білоцерківського району було зафіксовано загибель риби та виявлено плями невідомого походження. На розмежуванні населених пунктів між селами Бирюки та Томилівка Білоцерківського району комісія рибоохоронного патруля знайшла колектор очисних стічних вод КП ТОВ "БІЛОЦЕРКІВВОДА", з якого стікала під напором вода в бетонний ящик, який був переповнений. Тому вода лилася через верх і в підземну трубу.

Члени ГО "Хорти Буслава" приїхали на місце, де підводна частина труби виходить у річку Рось. Ця труба схована під водою, проте за зміненим кольором води можна зрозуміти, що у водойму потрапляють нечистоти. У відео розповідають:

Навіть неозброєним поглядом видно, що навіть колір води різний. Заходить вода звичайного для Росі у даний час року світло-зеленого кольору, а змішується з похмуро-коричневою водою, і дали йде буруватий потік.

Депутат Рокитнянської селищної ради Михайло Поночовний розповідає, що нижче цієї труби на відстані 14-15 км загинула уся флора та фауна. Прямо на відео активісти демонструють, що у чорній річці пливуть фекалії, а довкола водойми позалишався лише береговий очерет. Також кажуть, що там стоїть нестерпний сморід.

Далі по течії, поблизу села Бовкун, ситуація на річці Рось ліпша. Тож, ще є можливість вжити необхідні заходи, та зупинити поширення екологічної катастрофи. Проте, вже шостий рік у річку скидають нечистоти, а покарання за це немає.


Читати "Моя Київщина" у Facebook