#

На річці Прип’ять хочуть відновити судноплавство

08.09.2019 06:36
На річці Прип’ять хочуть відновити судноплавство
Річка Прип’ять

У четвер, 5 вересня, на засіданні Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури розглядалося питання відновлення водного сполучення Дніпро-Прип’ять

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Економічну правду".

"За 14 років жодного зрушення у відновленні водного сполучення Дніпро-Прип’ять. Попри очевидні економічні й геополітичні вигоди проекту Е-40, зрушень нуль! Підняв це питання на засіданні комітету", – написав секретар комітету Геннадій Вацак на своїй сторінці у Facebook.

Геннадій Вацак зазначив, що проект Е-40 передбачає створення річкового шляху від Балтійського до Чорного моря через річки Вісла, Західний Буг, Прип’ять і Дніпро. Його протяжність становитиме понад 2 тис. км. У реалізації проекту візьмуть участь Польща, Білорусь та Україна.

"За прогнозами, реалізація цього проекту може збільшити на 10 млн тонн загальний обсяг вантажів, що перевозяться Дніпром. Фінансується річковий шлях коштами Євросоюзу, який готовий виділити трьом країнам-учасницям 12 млрд євро, із яких на частку України припадає 32 млн євро", – додав він.

Також нагадаємо, що Держгідрографія спільно з Науковим гідрофізичним центром НАН України та Чорнобильським радіаційно-екологічним біосферним заповідником провела експедиційні дослідження в акваторіях річки Прип’ять, для того щоби прокласти по ній туристичний маршрут.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: