#

На Васильківщині люди виступили проти світової угоди з БРСМ

18.12.2020 16:20
На Васильківщині люди виступили проти світової угоди з БРСМ
Фото з мережі інтернет

21 грудня 2020 року Київський апеляційний суд розглядатиме позови групи жителів Васильківщини, які висловили незгоду з досягнутою світовою угодою між групою БРСМ і "Фондом подолання наслідків Васильківської трагедії" 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "КиевВласть".

У матеріалах Справи № 754/8602/18 на сайті Київського апеляційного суду сказано, що 21 грудня 2020 року суд розглядатиме позовні звернення групи мешканців Васильківщини, які висловили незгоду з досягнутою світовою угодою між групою БРСМ і "Фондом подолання наслідків Васильківської трагедії".

Ініціативна група вважає неприйнятним пункт про те, що "компанія не визнає свою провину" за аварію на нафтобазі. Проблема ліквідації екологічних наслідків техногенної аварії та відстоювання в судах права на моральну компенсацію сім'ям загиблих пожежників і місцевим жителям піднімалася декількома організаціями та юридичними групами.

Пожежа, що тривала близько десяти днів у 2015 році, була кваліфікований ДСНС як надзвичайна ситуація регіонального рівня. Тоді через масштаб загоряння, кількості жертв і постраждалих (6 осіб загинуло та 16 було травмовано), інцидент став предметом розслідування державних структур. СБУ відкрила кримінальне провадження за статтею "екоцид" у зв'язку з пожежею нафтобази "БРСМ-Нафта" під Києвом.

За підсумками роботи Урядової комісії було встановлено функціонування нафтобази як аварійно-небезпечного об'єкта через порушення містобудівного законодавства, правил техногенної, пожежної і екологічної безпеки. Урядовою комісією було підтверджено, що на нафтобазі систематично і за допомогою кустарного електрообладнання проводився бензиновий фальсифікат, і що безпосередньою причиною пожежі були нерегламентовані технологічні процеси з його виробництва з ігноруванням правил безпеки.

Нагадаємо, що обласна прокуратура спільно з податковою міліцією виявила та припинила діяльність трьох автозаправних станцій, які працювали без відповідних документів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: