#

На Васильківщині продовжується протистояння навколо трагедії на нафтобазі БРСМ (ВІДЕО)

18.08.2020 11:22
На Васильківщині продовжується протистояння навколо трагедії на нафтобазі БРСМ (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Одіозний Павло Куфтирьов намагається за допомогою громадської організації захопити компанію "БРСМ Нафта" у селі Крячки Васильківського району, на якій п’ять років тому сталася пожежа

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Особливий погляд".

Варто нагадати, що пожежа на нафтобазі сталася 8 червня 2015 року. Через 2,5 року після трагедії громадська організація "Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії" подала позов від трьох тис жителів сусіднього села на суму 1,3 млрд грн. За даними ЗМІ, за фондом стоїть Павло Куфтирьов - адвокат, якого пов'язують з Ігорем Коломойським і Михайлом Кіперманом.

Фонд відчайдушно шукав нібито постраждалих від трагедії. Людям обіцяли золоті гори, зокрема по 500 тис грн компенсації, і наполегливо схиляли вступити в організацію, - розповів колишній учасник Фонду Віталій Риженко.

Після отримання підтримки людей, проведення низки фейкових експертиз  Фонд Куфтирьова став закидати позовами власника бази БРСМ Нафту і її партнерів, які не мають відношення до трагедії. З 18 разу позов прийняла до розгляду суддя Деснянського райсуду Ірина Галась, яка визначила позов як немайновий і відкрила провадження, за яким суд заарештував майно 55 компаній.

Пізніше та ж суддя наклала арешт ще на шість компаній і задовольнила клопотання щодо збільшення позовних вимог до 2,7 млрд грн.

Юристи та експерти називають цей процес "прикладом екорейдерства". Таким чином зловмисники блокують роботу бізнесу і примушують його домовлятися.

Варто сказати, що широку популярність Куфтирьов отримав після журналістського розслідування про роботу ресторану "Велюр" під час карантину. Він був чи не найбільш частим відвідувачем: зустрічався, в тому числі, з співробітником контррозвідки СБУ Євгеном Ситником.

За даними ЗМІ, раніше Куфтирьов фігурував в захопленнях компанії "Дарниця", Київської фабрики технічних паперів, Украгрожитлопобутбуд, комплексу "Агромас", Миколаївського глиноземного заводу, який Куфтирьов рейдерив, як стверджують журналісти, в інтересах одного з лідерів ОПЗЖ Сергія Льовочкіна. Тиск на БРСМ Нафту, в результаті якого тисячі людей можуть залишитися без роботи, Куфтирьов здійснює зі своїм помічником Олексієм Французом під прикриттям депутатів Верховної Ради Олега Бондаренка і Олександра Мережка.

На даний момент в Міністерстві юстиції оскаржують статут Фонду, а Вища рада правосуддя розгляне скаргу на дії судді Галась.

Нагадаємо, що міністр розвитку громад та територій України лобіював призначення на посаду Державного секретаря Мінрегіону Богдана Баласиновича – колишнього чоловіка голови Васильківської районної ради


Читати "Моя Київщина" у Telegram