#

На Вишгородщині будуватимуть приватне місто

25.07.2022 11:40
На Вишгородщині будуватимуть приватне місто
Фото з мережі Інтернет

Київський забудовник Євген Леськів запропонував проєкт, який вирішить проблеми із розселенням людей та будівництвом нової інфраструктури

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "УНІАН", будівництво, яке заплановане у селі Глібівка Вишгородського району є пілотною реалізацією ідеї приватного міста, яка показує, що приватний бізнес готовий вкладати кошти у будівництво житла та в об'єкти соціальної інфраструктури, які будуть гостро необхідні всім переселенцям.

Засновник компанії KBD.estate Євген Леськів зауважує:

Давайте одразу про стереотипи. По-перше, коли ми говоримо про приватне місто – це не означає, що воно для обраних. 10% житла з 925 000 м2, які будуть збудовані, ми збираємося віддати тимчасовим переселенцям, сім'ям військових та постраждалим від бойових дій. По-друге, у термін приватне, ми закладаємо перш за все зручну логістику та координацію всіх соціальних та комунальних процесів, що вибудовуються у місті. Тобто, можна говорити про те, що одна приватна компанія управляє комунальними службами та обслуговує побудовану територію, що спрощує та прискорює безліч процесів, на вирішення яких через державні структури потрібно пройти довгий бюрократичний ланцюг.

За словами девелопера, даний проєкт приватного міста не є політичним. Нове місто буде повністю підпорядковане органам місцевого самоврядування. Однак проєкт має на меті показати, що на території приватного міста діятимуть єдині правила, які обиратимуть мешканці.

Також у проєкті передбачено рішення щодо блоку комунальних питань. Насамперед щодо постачання води. Проєктувальники міста знайшли рішення щодо автономного водопостачання, щоб не збільшувати навантаження на існуючі мережі у Глібівці. З урахуванням масштабів майбутнього будівництва передбачено також навантаження на електричні мережі. У зв'язку із цим енергопостачання міста буде посилено з перспективою зростання потреб.

Ще одна перевага у місті - модернізація медичної системи. Передбачено, що мешканці повинні мати оперативний доступ до лікування у країнах Європи та Ізраїлі. Йдеться про те, що укладаються угоди з провідними іноземними клініками, які будуть готові приймати мешканців першого приватного міста на лікування. У тому числі на реабілітацію після отриманих травм під час воєнних дій.

Ініціатор проєкту Євген Леськів заявляє, що під час роботи над проєктом у Глібівці вдалося поєднати унікальний досвід подібних міст у країнах Європи, Близького Сходу та Азії з українськими містобудівними рішеннями, які приймалися понад 30 років тому, після аварії на Чорнобильській АЕС.

Перші сім'ї можуть отримати ключі від квартир у новому приватному місті в Вишгородському районі Київщини вже у 2023 році.

Нагадаємо, що поліція Вишгородщини повідомила про підозру зловмиснику, у помешканні якого виявила три гранати Ф-1 із запалами до них, штик-ніж, канабіс та амфетамін.

Читати "Моя Київщина" у Facebook