#

На Вишгородщині держслужбовці допомагали браконьєрам заробляти мільйони (ФОТО)

11.06.2021 18:57
На Вишгородщині держслужбовці допомагали браконьєрам заробляти мільйони (ФОТО)
Фото з місця події

У Вишгородському районі викрили злочинну групу браконьєрів, які діяли за сприяння держпосадовців

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу поліції Київської області.

До складу угруповання входили 10 осіб віком від 30 до 69 років. Зловмисники займались виловом риби у Вишгородському районі та в акваторії острову Великий.

Рибу чоловіки постачали у супермаркети та торговельні точки, які діяли на території столичного регіону. Місячний прибуток браконьєрів становив майже мільйон гривень.

Встановлено, що організатором угруповання був 47-річний раніше не судимий киянин. Здійснювати незаконну діяльність йому допомагали 47-ми та 52-річний виконавці, які безпосередньо здійснювали вилов риби. Розповсюджували рибу по місцях збуту 5 скупників віком від 43 до 69 років.

Злочинній діяльності групи сприяли 30-ти та 37-річний посадовці управління Державного агенства рибного господарства у м. Києві та Київській області, які попереджали про можливі перевірки та сприяли безперешкодній незаконній діяльності угруповання.

Проти фігурантів відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що поліція Вишгородщини повідомила про підозру чоловікові, який здійснив підпал шиномонтажу.



Читати "Моя Київщина" у Telegram