#

На Вишгородщині добудовують садочок майже за 50 млн грн (ФОТО)

07.09.2020 17:21
На Вишгородщині добудовують садочок майже за 50 млн грн (ФОТО)
Фото з місця події

У селі Козаровичі Вишгородського району триває зведення нового дошкільного-навчального закладу в межах ініційованої Президентом України програми "Велике будівництво", яке планують завершити до кінця року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на КОДА.

Варто зауважити, що новозбудований ДНЗ вміщатиме 75 дітей, що дозволить покращити стан належного дошкільного виховання в селі, оскільки в Козаровичах відсутній ДНЗ при кількості в майже 80 дітей віком до 6 років. Близько 60 діток відвідують садочки в сусідніх селах, перевантаженість яких перевищує норму в 2,5-3 рази. Переважна більшість дітей залишається на виховання вдома.

Відсутність дитсадка в селі Козаровичі призводить до неналежного дошкільного виховання дітей та порушення конституційних прав громадян на освіту. Зараз ми виправляємо цю ситуацію не лише у цьому селі, а й по інших населених пунктах області. Завдяки національній програмі "Велике будівництво" створюємо комфортні та безпечні умови для навчання дітей, – каже голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Варто сказати, що вартість проєкту складає 46,3 млн грн. Обсяг фінансування у 2020 році – 19,6 млн грн, у тому числі за рахунок інших субвенцій з місцевого бюджету на здійснення заходів капітального будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів комунальної власності на території Київської області на суму 14,8 млн грн та з районного бюджету Вишгородського району 4,8 млн грн.

У поточному році фактично профінансовано 14,6 млн грн, зокрема 9,8 млн грн з обласного та 4,8 млн грн з районного бюджетів.

Наразі будівельна готовність закладу становить 75%.

Нагадаємо, що депутати Вишгородської районної ради проголосували за ліквідацію останнього дебаркадера, який належить Вишгородській ДЮСШ водних видів спорту ВРКП "НСБ", чим передали розпорядження землями школи ТОВ "ФІНБОУ ДНІПРО", яке належить скандальному народному депутату Ярославу Москаленку.


Читати "Моя Київщина" у Telegram