#

На Вишгородщині підрядник привласнив понад 300 тисяч бюджетних коштів

31.05.2022 13:00
На Вишгородщині підрядник привласнив понад 300 тисяч бюджетних коштів
Фото з мережі Інтернет

На Вишгородщині підрядник опинився на лаві підсудних через привласнення понад 300 тис грн бюджетних коштів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.   

За процесуального керівництва Вишгородської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної організації за фактом заволодіння бюджетними коштами та складання завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, у 2019 році між комунальним підприємством Вишгородської районної ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір  на виконання робіт з реконструкції приміщення, що перебуває на балансі комунального підприємства. Загальна вартість ремонтних робіт, відповідно до умов договору, складає майже 7,5 млн грн.

Підозрюваний, маючи на меті заволодіння бюджетними коштами, вніс до фінансових документів завідомо недостовірні відомості щодо обсягів та вартості фактично виконаних ремонтно-будівельних робіт. На їх підставі на рахунок товариства перераховано бюджетні кошти.

Згідно з висновками судової будівельно-технічної експертизи, вартість невиконаних робіт на об’єкті становить понад 300 тис грн, які підозрюваним привласнено.

Таким чином спричинено матеріальну шкоду територіальній громаді міста Вишгород. Досудове розслідування здійснюється Вишгородським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, що в селі Демидів Дмитрівської ОТГ Вишгородського району через підрив дамби близько 50 будинків залишаються підтопленими.

Читати "Моя Київщина" у Facebook