#

На Вишгородщині права рука голови сільради роздає землю кримчанам (ФОТО)

15.10.2020 18:05
На Вишгородщині права рука голови сільради роздає землю кримчанам (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Активістам руху "За чесні вибори" стало відомо, що заступник голови сільради Нових Петрівців Вишгородського району Ігор Кучерявий роздає жителям Криму в приватну власність землі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "СтопКор".

Зауважимо, що в Нових Петрівцях Ігор Кучерявий відомий не тільки як заступник голови, а ще й як його права рука та двоюрідний брат.

Зауважимо, що чоловік передає у власність ділянки, які вже перебувають в оренді і приносять дохід бюджету села.

Фасадну земельну ділянку, яка була в оренді на 25 років, за рішенням сесії сільради віддали іншій особі у приватну власність під ведення особистого селянського господарства. А оскільки орендар не погоджувався розірвати договір оренди, у сільраді просто змінили кадастровий номер ділянки! Привабливій фасадній ділянці надали інший кадастровий номер і віддали у приватні руки. Підставний власник потім через сільраду змінив цільове призначення на "комерцію" і продав для будівництва АЗС. Така схема дозволила сільраді уникнути проведення аукціону", - повідомили активістам руху "За чесні вибори" інсайдери.

Після афери за участі чиновників сільради на землі збудували АЗС "БРСМ".

Натомість законний орендар – житель села Нові Петрівці Олександр Правдивий – звернувся із позовом до суду і виграв. 16 липня 2019 року Господарський суд Київської області ухвалив рішення на користь підприємця. Судові збори, звісно, сплачували з бюджету села.

Підставна особа, якій передали землю – Денис Колошва, зареєстрований у місті Євпаторія. Це ж прізвище фігурує в іншій скандальній історії теж за участі вищого керівництва Нових Петрівців. Сільрада виділила земельні ділянки низці підставних осіб, серед яких був і житель Криму Колошва. Ділянки розташовані навколо супермаркету "Novus". Таким чином заблокували роботу магазину. За словами місцевих жителів, у такий спосіб місцева влада намагалася шантажувати мережу і змушувала купити цю землю.

Зазначимо, що у січні 2019 року прокуратура відсудила на користь громади села Нові Петрівці усі земельні ділянки, що були роздані сільською радою навколо магазину.

Однак після цього заступник голови сільради Ігор Кучерявий за дорученням від голови Радіона Старенького оскаржував ці рішення.

Як повідомили інсайдери, за подібними земельними аферами може стояти друг, кум і однокласник сільського голови депутат сільської ради Грищенко. Йому, за інсайдерською інформацією, було передано більш як два десятки земельних ділянок.

Нагадаємо, що нещодавно екологи на території Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства, що на Вишгородщині, знайшли дві невеликі діброви з червонокнижними рослинами.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: