#

На Вишгородщині у водосховище запустили понад 2 тонни риби (ФОТО)

25.11.2020 09:30
На Вишгородщині у водосховище запустили понад 2 тонни риби (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 24 листопада, відбулося зариблення Київського водосховища, до водойми в урочищі Гористе, що у Вишгородському районі, випустили 16 800 екземплярів товстолоба

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Управління Київського рибоохоронного патруля.

Усього випустили 16 800 екземплярів товстолоба, загальною вагою 2 100 кг. Середня вага одного екземпляра малька становила 125 грамів.

Вселення здійснювалося коштом деяких користувачів водних біоресурсів Київського водосховища.

Контроль за процесом зариблення здійснювали т.в.о. начальника, рибпатрульні та іхтіологи Управління Державного агентства рибного господарства у м. Києві та Київській області, а також працівники Державної екологічної інспекції Столичного округу. Крім того, на заході були присутні вихованці Вишгородського районного дитячого будинку "Любисток", адже привчати до бережливого та шанобливого ставлення до природи необхідно змалечку.

Через пристрасть до поїдання водоростей в великих кількостях, товстолобика називають "річковою коровою". Тож завдяки цій якості, даним видом риби штучно зариблюють водойми для їх очищення від зайвої зелені, - прокоментував т.в.о. начальника Київського рибоохоронного патруля Сергій Старунов.

Також нагадаємо, що відбулося чергове зариблення водойми у Миронівці.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: