#

На Вишгородщині встановили ще два модульні містечка

06.11.2022 13:30
На Вишгородщині встановили ще два модульні містечка
Фото з місця подій

Сьогодні, 5 листопада, у селищі Іванків та селі Кухарі встановили два модульні містечка для тимчасового проживання людей, які втратили житло внаслідок бойових дій

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської ОВА.

На відкритті були присутні представники Міністерства розвитку громад та територій України, народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк, заступник голови Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко, директор Департаменту соціального захисту населення Ігор Мещан, голова Вишгородської РВА Олексій Данчин, голова Іванківської СТГ Тетяна Свириденко.

Загалом завершили роботи з облаштування однієї модульної секції в Іванкові та двох модульних секцій у Кухарях. Містечка розраховані на проживання 88 осіб та 176 осіб відповідно.

Кожна секція містить 22 кімнати для проживання. Також є окремі модулі, що передбачають розміщення їдалень та санвузлів. До будиночків підключені всі необхідні комунікації, обігрів. Окремо працює система оповіщення. Також передбачається облаштування генераторів, як джерела резервного постачання електроенергії.

Микола Бойко зазначив:

Зараз кожен із нас бореться на своєму фронті. Ми об’єднали зусилля і робимо все можливе для відбудови Київщини, зокрема, працюємо і над облаштуванням модульних містечок, як тимчасового житла. Для тих людей, хто втратив власні оселі, воно стане надійним прихистком. Щиро вдячний Польському Уряду за допомогу і підтримку українського народу.

Нагадаємо, що з 5 до 28 листопада відомчі спеціалісти ветеринарної медицини поліції Київщини проводитимуть огляд чотирилапих.

Читати "Моя Київщина" у Facebook