#

На Вишгородщині браконьєр завдав шкоду природі на тисячі гривень

23.03.2020 11:30
На Вишгородщині браконьєр завдав шкоду природі на тисячі гривень
Фото з місця події

Нещодавно, 20 березня, рибоохоронний патруль під час рейду на  Тетіїв біля села Богдани Вишгородського району затримав порушника

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київського рибоохоронного патрулю.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Відомо, що зловмисник встиг наловити 20 щук. Суму завданих збитків фахівці оцінили в 6 800 грн. На порушника складено протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Також нагадаємо, що в лісі під столицею троє чоловіків жорстоко розправилися із двома самками благородного оленя та маленьким дитинчам.

Довідково:

Браконьєри — це ті, хто видобуває біоресурси незаконними способами лову. За ці діяння передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. В Україні це Закони: "Про тваринний світ", "Про охорону навколишнього природного середовища", "Про захист тварин від жорстокого поводження". Діють і правила мисливства, рибальства та інші законодавчі й нормативні акти.

Щорічно в Україні у рибних браконьєрів вилучається близько 100 тис. заборонених снастей, проте на руках у них є близько 10 млн сіток та інших браконьєрських снастей.

Через браконьєрство і безконтрольне рибальство в найближчі роки можуть зовсім зникнути тарань, минь, підуст, карась золотий. У цілому ж запаси риби у водах України з 1996 р. по 2001 р. впали в 12 разів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: