#

На вітрині Київського обласного музею можна побачити унікальний експонат (ФОТО)

18.06.2021 11:15
На вітрині Київського обласного музею можна побачити унікальний експонат (ФОТО)
Фото з місця події

Стало відомо, що до Київського обласного музею повернувся унікальний експонат, який тривалий час був на реставрації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "КЗ КОР "Київський обласний археологічний музей" у Facebook.

У дописі розповідається, що реставрація складна справа, але вона дає можливість привести до ладу речі, котрі мають історичну цінність. До прикладу вони наводять казанок, який було знайдено ще у 1962 році під час розкопок курганного могильника доби бронзи та середньовіччя під керівництвом Тереножкіна О. І. у Херсонській області біля селища Чаплинки.

Далі говориться, що даний казанок зі сплаву міді та ч
орного металу, відноситься до ХІ-ХІІ ст та належав тодішнім кочівникам - половцям. Вже у зібраному стані його було передано до нашого музею. Але лише у лютому 2017 році з ним почала працювати реставратор Ганна Гузенко,а з березня 2019 року закінчував роботу Руслан Жайворонок Руслан.

На кінець зауважується, що казанок повернувся до музею 15 липня 2020 року. І тільки після того як всі документи на нього були готові, він нарешті потрапив у вітрину другого залу музею вже у цьому році.

Нагадаємо, що популярна реперка з Баришівки Alyona Alyona презентувала відеокліп на композицію "Go", яка є звуковою доріжкою до спортивної драми "Пульс".

 


Читати "Моя Київщина" у Telegram