#

На Володарщині будують сучасну амбулаторію

26.02.2020 08:23
На Володарщині будують сучасну амбулаторію
Фото з місця події

У Володарському районі в селі Руде Село будується амбулаторія і станом на кінець січня поточного року об`єкт готовий на 60%

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Володарської РДА.

З початку 2019 року Володарською райдержадміністрацією, Володарською районною радою та Рудосільською сільською радою було ініційовано виготовлення документації для будівництва нової амбулаторії загальної практики сімейної медицини з житлом для лікаря в с. Руде Село на умовах співфінансування з місцевого бюджету в розмірі 10%. Документацію було подано до Київської обласної державної адміністрації для подальшого включення до державної програми розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку згідно Закону України "Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості". У червні 2019 року Міністерством регіонального розвитку України об’єкт "Амбулаторія загальної практики сімейної медицини з житлом для лікаря по вул. Грицюка, 31, с. Руде Село Володарського району Київської області" був включений до Програми.

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини з житлом для лікаря в с. Руде Село буде забезпечувати надання якісної первинної медичної допомоги сільським жителям Рудого Села, Мармуліївки, Кленового, Капустинець, Коржихи, Чепіженець, Володимирівки, Рубченок та Косівки. Наявність житла буде стимулом для залучення лікарів у сільську місцевість.

Кошторисна вартість будівництва амбулаторії становить 8400 тис. грн, співфінансування з місцевого бюджету – 840 тис. грн. Рішенням сесії Рудосільської сільської ради від 21 червня 2019 року № 263 – 36 – VII з бюджету с. Руде Село було виділено 840 тис. грн, а рішенням сесії Володарської районної ради від 20 червня 2019 року № 365 – 30П – VII , за поданням Володарської районної державної адміністрації, було виділено субвенцію з районного бюджету бюджету Рудосільської сільської ради в сумі 240 тис. грн.

У жовтні 2019 року були розпочаті будівельні роботи з реалізації проєкту. Проєктом передбачено будівництво сучасного приміщення загальною площею 300 м2 (в якому в одній частині буде працювати амбулаторія, а в іншій буде проживати сімейний лікар), благоустрій та озеленення території, дитячий майданчик, 5 паркувальних місць для автотранспорту відвідувачів та навіс для службового автомобіля сімейного лікаря. Амбулаторія буде дооснащена новою медичною апаратурою та медичним інвентарем.

Станом на 30.01.2020 року виконані роботи із закладенню фундаменту, зведення зовнішніх стін та внутрішніх перестінків. Облаштовано утеплене дерев’яне перекриття, змонтовано дах та покрівлю з металочерепиці, встановлено енергозберігаючі пластикові віконні та дверні блоки, виконано роботи з утеплення зовнішніх стін утеплювачем товщиною 100 мм, нанесено захисний та декоративний шари штукатурки, а також проведено фарбування зовнішніх стін. Будівельна готовність об’єкту складає близько 60 %. Будівельні роботи продовжуються.

Також нагадаємо, що заплава річки Рось, яка знаходиться в межах села Городище-Косівське Володарського району, знаходиться під загрозою розорення.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: